BrowseBiography
 Biography by letter : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
Search in :
Anastasia Lazariuc picture, image, poster
Anastasia Lazariuc

Date of birth : 1953-07-06
Date of death : -
Birthplace : Bacioi, Republica Moldova
Nationality : Română
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-10-01

Anastasia Lazariuc s-a nascut la 6 iulie1953 , in satul Bacioi, situat la 10 km de Chisinau, capitala Republicii Moldova.

S-a lansat cu piesele lui Ion Aldea-Teodorovici "Pana la lacrimi mi-e draga viata", "Seara albastra", "Fuga, fuga". A fost solista filarmonicii din Cernauti timp de 2 ani. Mai tarziu a fost angajata ca solista la Radioteleviziunii din Chisinau 16 ani, paralel a colaborarii cu televiziunile din tarile fostei Uniuni Sovietice ca Moscova, Leningrad, Kiev, Minsc si altele.

A lansat mai multe albume cu muzica romaneasca la casa de discuri "Melodia" din Moscova.
Laureata a multor concursuri si festivaluri din fosta Uniune Sovietica, Anastasia a realizat numeroase turnee in tara si strainatate.

In 1982, a primit titlul de Artista Emerita a Republicii Moldova.
Colaborarea cu cei mai talentati compozitori si poeti, textieri ca Grigore Vieru, Dumitru Marlcovschi, Petre Teodorovici, Eujen Paga, Ion-Aldea Teodorovici, Iurie Sadovnic Gutu, Paria Radu, Hnatol Dumitras, Ian Raiburg si altii, i-au adus mult succes in activitatea sa artistica.

In 1985 pentru prima oara a efectuat un turneu de mare succes in Romania impreuna cu formatia sa "Amor", cantand pe viu un turneu de o luna a cate trei spectacole pe zi.

Publicul din Romania a cusnoscut-o cu adevarat in 1990 la festivalul de la Mamaia, unde a fost invitata sa sustina un recital.

Mai tarziu Anastasia a primit numeroase oferte de colaborare de la diversi impresari din tara, sustinand nenumarate spectacole.

A colaborat de asemenea cu televiziunile si radiourile din Romania. A realizat in colaborare cu casa d e discuri "Electrecord" si alte case, mai multe albume.

Ultimul album "Sinceritate" a aparut pe piata in 2007 realizat dupa o pauza binevenita in colaborare cu Mihai Alexandru, Adrian Carajio si altii, bucurandu-se de un mare succes.

Inafara de realizarile artistice Anastasia se mandreste cu cea mai mare realizare din viata sa, de cei doi copii Andrei si Ileana pe care i-a crescut si educat cu mare grija, si pe care ii iubeste mai mult decat orice.

In prezent Anastasia realizeaza spectacole atat in tara cat si peste hotarele ei. In continuare tine o stransa legatura cu locurile natale si cu toti cei dragi, continuand sa realizeze spectacole si piese cu compozitori si textieri din Republica Moldova .

Albume lansate

1983 – „Primăvara”
1985 – „Cred în dragoste”
1987 – „Ochii mei”
1991 – „La est și la vest de Prut” (împreună cu Mihai Constantinescu)
1993 – „Adio tristețe” (împreună cu Mihai Constantinescu)
1994 – „Maria” (împreună cu Mihai Constantinescu)
1995 – „Anastasia”, disc single
1997 – „Cine poate ști”
2000 – „Cu tine”
2003 – „Destin”
2008 – „Siceritate”
2009 „Dor de mama


View the full website biography of Anastasia Lazariuc.
Browsebiography computer mode